WISOL

Ajankohtaista

Kemiönsaaren aurinkovoimala

Asensimme Kemiönsaaressa 2 megawatin, yhteensä 3598 paneelin aurinkosähkövoimalan. Projektin pääurakoitsijana toimi PlayGreen Finland Oy, ja Wisol toimi kohteessa aliurakoitsijana toimittaen oikein mitoitetun mekaniikan asennettuna paikalle ja asentaen pääurakoitsijan hankkimat paneelit paikalleen.

Kemiönsaaren aurinkopuisto toteutettiin kierrepaaluperustus­menetelmällä, eli aurinkopuiston telinejärjestelmä kiinnitettiin maaperään erillisten kierrepaalujen avulla. Kohteen maaperästä teki erityisen haastavan se, että maa on osittain vanhaa merenpohjaa, jossa kantavan pintakerroksen paksuus vaihteli aina 20 senttimetristä 120 senttiin. Tämä aiheutti sen, että maahan porattavien paalujen pituus vaihteli 1,20 metristä aina 9 metriin. Wisolin kehittämällä kierrepaalutekniikalla telineistä saatiin haastavassakin maaperässä kiinnitykseltään kestävät ja pitävät. Hybriditelineen ansiosta maa-ankkurointimenetelmiä voidaan muuttaa työn edetessä, mikäli maaperässä havaitaan vaihtelua.

Wisolin kanssa oli hienoa tehdä yhteistyötä tässä projektissa, sillä heillä on erittäin ratkaisukeskeinen asenne työhönsä.

- Miika Korsman, Playgreen Finland Oy

”Tämä projekti oli meille ensimmäisiä laajoja aurinkopuistohankkeita. Wisolin kanssa oli hienoa tehdä yhteistyötä tässä projektissa, sillä heillä on erittäin ratkaisukeskeinen asenne työhönsä. Muun muassa kohteen maaperä asetti projektille uudenlaisia vaatimuksia, ja Wisol pystyi tuomaan toimivat ratkaisut myös muuttuneeseen tilanteeseen”, kertoo Miika Korsman PlayGreen Finland Oy:stä. ”Wisol on kumppanina proaktiivinen ja vastuunsa kantava. Lisäksi hienoa on, että heidät saa aina kiinni ja heidän kanssaan toimii yhteistyötä rakentava molemminpuolinen palautteenannon kulttuuri. Jatkuvasti kehittyvän yhteistyön ansiosta pystymme yhdessä tekemään projektimme entistä sujuvammin ja kustannustehokkaammin.”